Till redskapen

Kobelco

Hos Nordisk Maskin hittar ni ett brett sortiment av redskap till Kobelco grävmaskiner.

Med redskap menar vi tillbehör tex skopor för olika användningsområden inom entreprenad och markläggning. Titta gärna igenom vårat sortiment av grävmaskinredskap för att se om ni finner rätt redskap till er Kobelco grävmaskin.

 

Vilka är Kobelco?

Kobelco har en lång och framgångsrik historia bakom sig som sträcker sig mer än 80 år bakåt i tiden. 

Moderbolaget Kobe Steel ltd byggde Japans första gruvgrävmaskin år 1930 som var en 50 hk elektrisk gruvmaskin som banade vägen för alla framtida byggmaskiner från Kobelco, den gav också tonen för årtionden av banbrytande teknisk utveckling.

Under det omtumlande 1900-talet skapade Kobelco sitt avtryck genom att gå sin egen väg mot framgång. Redan år 2005 firade Kobelco sitt 100-årsjubileum och företaget ser fram emot de kommande 100 åren av banbrytande teknologi.

Kobelco tillhandahåller revolutionerande lösningar med kreativ intelligens och tekniker. Deras ambition är:

  • Maskiner av hög kvalité.
  • Låg bränsleförbrukning.
  • Låg ljudnivå.
  • Högpresterande grävmaskiner till ett bra pris.

 

Var tillverkas Kobelco grävmaskiner?

Dagens grävmaskiner från Kobelco är byggda på Kobelcos toppmoderna fabrik i Hiroshima, Japan. Dess avancerade teknik och funktion ger en överlägsen bränsleeffektivitet, ett integrerat buller och dammreducerande kylsystem samt avancerad kraftfull hydraulik som ger en hög prestanda.

De helt nya ”Generationen grävmaskiner från Kobelco” ligger i framkant när det gäller utsläppsnivå, minskade driftskostnader och ökade arbetsprestanda, detta är ett bevis på Kobelcos åtta decenniers erfarenhet och expertis.

Bildkälla: www.kobelco-europe.com

Kobelco modeller

Kobelco SK10SR

Kobelco SK10SR har en vikt på 1065 kg och är en liten smidig grävmaskin som är anpassad för bostadsområden och industrilokaler, där utrymmena kan vara trånga och oåtkomliga. SK10SR är smidig och kraftfull men ger ändå stor stabilitet. Även om den är liten i storleken så ger den dig all prestanda och hållbarhet du kan förvänta dig och utför jobbet effektivt.

Kobelco SK17SR

Kobelco SK17SR har en vikt på 1800 kg och används på platser där utrymmet är begränsat, till exempel i bostadsområden och industrilokaler. SK 17SR har en stabil och robust konstruktion vilket medför att tiderna för stillestånd minskar. SK17SR kombinerar en kompakt design med bred räckvidd för effektiv prestanda. Den har utmärkt manövrerbarhet och hög hållbarhet för att säkerställa en lång livslängd.

Kobelco SK18

Kobelco SK18 har en vikt på 1900 kg och en motor med hög effekt som ger mycket kraft för tuff och effektiv drift. Grävmaskinen ger utmärkt stabilitet med överlägsen viktfördelning och har även en väl designad bekväm hytt med bland annat en LCD-skärm. Dessa funktioner gör minigrävaren SK18 perfekt för dem som vill ha kraftfulla, tillförlitliga, hållbara och grundläggande funktioner. 

Kobelco SK22

Minigrävare blir alltmer populära för arbete i trånga utrymmen som bostadsområden och byggnader. Minigrävaren KOBELCO SK22 har en vikt på 2200 kg och har stark motor med hög effekt som ger mycket kraft för tuff och effektiv drift. Det ger också utmärkt stabilitet med överlägsen viktfördelning och har en väl designad bekväm hytt som är utrustad bland annat med en LCD-skärm. Dessa funktioner gör minigrävaren SK22 perfekt för dem som vill ha kraftfulla och grundläggande funktioner samt hög tillförlitlighet.

Kobelco SK25SR

Kobelco SK25SR har en vikt på 2700-2800 kg, är kortrumpad och kombinerar kompakt design med effektivitet. Den är lättmanövrerad och dess hållbarhet är hög för att säkerställa en lång livslängd. Maskinens driftskick visas på en LCD-skärm som är standard.

Kobelco SK26

Kobelco SK25 har en vikt på 2600-2700 kg och är samma maskin som SK25SR fast med ”lång rumpa”.

Kobelco SK35SR

Nya KOBELCO SK28SR, SK30SR och SK35SR är ”kortrumpade”. Det nya energibesparingsläget sparar ännu mer bränsle, och Kobelcos egna INDR kylsystem garanterar tyst drift, skydd mot damm och är enkel att underhålla. Den rymliga hytten erbjuder gott om plats och har fri sikt. Allt detta ger ökad prestanda, smidighet och en bullerfri miljö. 

Kobelco SK55 SRX

Kobelco SK55 SRX har en vikt på 5500 kg och är en av Kobelcos nya generation av grävmaskiner. Den här maskinen har det nya energibesparingsläget samt INDR kylsystem och med detta klarar den dagens tuffa miljökrav. 

Kobelco SK75 SR

Kobelco SK75 SR har en vikt på 7800-9000 kg och har en stark Yanmarmotor 4TNV98CT på 53.7 kW (73 hk). 

Frågor och svar om Kobelco

Har några frågor angående Kobelco eller någon av deras grävmaskiner rekommenderar vi att ni kontaktar Kobelco Europa eller den svenska återförsäljare av Kobelcomaskiner. 

Vi på Nordisk Maskin har många års erfarenhet i entreprenadbranschen och ni är välkomna med era frågor gällande maskinredskap till Kobelco grävmaskiner på tel. 0589-102 32 eller maila oss: info@nordiskmaskin.se